Οριστικοποιείται η απόκτηση του χώρου του παλαιού ΚΕΝ Γεροσκήπου από το Δήμο. Θεωρώ πως η αγορά του με την προοπτική στοχευμένης αξιοποίησης θα αποτελέσει σταθμό για την εν γένει ανάπτυξη και τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς του, αλλά και της Πάφου. Συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου, για τους επιτυχείς χειρισμούς.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να κερδηθεί η χρηματοδότηση της ανάπτυξης που θα επιλεγεί, από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία. Η συνεργασία και κοινή  δράση εν προκειμένω, με τον Δήμο Πάφου θα εξασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος. Υπενθυμίζω πως 2δις ευρώ σε βάθος επταετίας (2021-2027) προβλέπονται να παραχωρηθούν σε Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό την βασική προϋπόθεση να ετοιμαστούν έργα που θα εγκριθούν αλλά και θα είναι ώριμα για εκτέλεση.

Με την ευκαιρία των διεργασιών που θα ξεκινήσουν και των προτάσεων που θα κατατεθούν,εισηγούμαι να σκεφτούμε και την ένταξη της λειτουργίας του  Φορέα Αρχαιολογίας, Ιστορίας και  Πολιτισμού της Πάφου, ως μέρους της συγκεκριμένης ανάπτυξης.

Είναι ευκαιρία να συνεχίσουμε δραστικά εκείνο που δημιούργησε το πρόγραμμα του Πάφος 2017. Η ανάδειξη της  πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της Πάφου μας θα ανοίξει μεγάλους ορίζοντες.