Φίλες και Φίλοι Συμπολίτες,

Με σοβαρότητα και συνέπεια, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς όλους τους συμπολίτες μου, θέτω στην κρίση σας την πολιτική μου πρόταση που θα στηρίζεται στην εντιμότητα, στην αμεσότητα  και στην ειλικρίνεια. Στην πλήρη ταύτιση λόγων και πράξεων.

Επιδίωξή μου είναι ο λόγος μου να φτάσει σε κάθε πολίτη της Πάφου μας, για να μοιραστώ με τον καθένα από εσάς τις σκέψεις, τις ανησυχίες μου και τις προσδοκίες μου. Στόχος μου είναι να ενώσω τις δυνάμεις μου με τους δημοκρατικούς ανθρώπους της πατρίδας μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία,  για ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους και ελπιδοφόρο ορίζοντα για τους νέους μας.

Για ένα κράτος δικαίου που σέβεται και προστατεύει τους Συνταγματικούς Θεσμούς.

Σκοπεύω να πολιτευτώ με ήθος και αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στις παραδόσεις του λαού μας, αλλά και στην βάση των δημοκρατικών αρχών που διδαχτήκαμε και που καθορίζουν απαρέγκλιτα την πορεία μας στην κοινωνία και την ζωή.

Απευθύνω κάλεσμα στους νέους ανθρώπους, να διεκδικήσουμε συλλογικά το μέλλον που τους ανήκει.

Να αγωνιστούμε για ένα υγιές πολιτικό σύστημα. Γιατί είναι χρέος μας να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και την επαρχία μας. Διαθέτω την γνώση και την εμπειρία για να συμβάλω σε λύσεις και να αγωνιστώ για να δικαιώσω τις προσδοκίες του κόσμου της Πάφου. Ο κόσμος της Πάφου θέλει πράξεις και έργα όχι λόγια και υποσχέσεις.

Επιγραμματικά, καταγράφω κάποιους από τους στόχους μου, για τους οποίους σκοπεύω να αγωνιστώ:

 1. Πρώτιστο μέλημα παραμένει η απελευθέρωση της πατρίδας μας, η κατάργηση του διαχωρισμού και της κατοχής και η ενίσχυση της άμυνάς μας.
 2. Εφαρμογή πλήρους διαφάνειας και μηχανισμών για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, σε ένα υγιές πολιτικό σύστημα.
 3. Εκσυγχρονισμός της δημόσιας υπηρεσίας για γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.
 4. Εκσυγχρονισμένο και ανεξάρτητο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για εργοδότες, εργαζομένους και συνταξιούχους.
 5. Σύγχρονο, ευρωπαϊκό, αναβαθμισμένο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, με την χαμηλότερη οικονομική συνεισφορά των πολιτών.
 6. Έμφαση στην παιδεία και στην ψηφιακή μάθηση, που θα προσφέρει στους αυριανούς πολίτες ουσιαστική κατάρτιση και κατεύθυνση στους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και του επαγγελματικού προσανατολισμού του μέλλοντος.
 7. Στήριξη και εξάλειψη των διακρίσεων των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
 8. Ουσιαστικός προγραμματισμός και στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της αξιοποίησης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Αναντίρρητα, η οικονομία μας δεν μπορεί να στηρίζεται εσαεί σε ευκαιριακές και ευάλωτες δραστηριότητες.
 9. Ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης με την ανάπτυξη της πολιτισμικής δραστηριότητας της Πάφου μας. Προβολή του ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού πλούτου της.
 10. Προστασία του περιβάλλοντος με προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη.
 11. Προστασία των ζώων, υιοθέτηση ευρωπαϊκών κανόνων και θεσμοθέτηση υγιών συμπεριφορών για την καλύτερη διαβίωσή τους.

Πάφος, η μοναδική

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν την Πάφο μας μοναδική. Αξίζει να υποβληθούν προτάσεις και να στηριχθούν δράσεις που θα αναδεικνύουν, θα προάγουν και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της Πάφου είναι τα εξής:

 1. Η ομορφιά του Ακάμα και οι ιδιαιτερότητες των κοινοτήτων, η μοναδικότητα της κάθε γειτονιάς και περιοχής
 2. Η μοναδική χλωρίδα της Πάφου
 3. Η αγροτική παραγωγή και τα παραδοσιακά προϊόντα
 4. Τα οινοποιεία και τα αμπέλια
 5. Τα ήθη και τα έθιμα, οι ιδιαίτερες παραδόσεις κάθε κοινότητας
 6. Η φιλοξενία και η ανθρωπιά των κατοίκων της Πάφου
 7. Η πολιτιστική κληρονομιά και οι καλλιτέχνες
 8. Οι βυζαντινοί ναοί και τα μοναστήρια που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Πάφο (Άγιος Νεόφυτος στην Τάλα, Αγία Παρασκευή στην Γεροσκήπου, Άγιος Κήρυκος στην Λετύμπου, η Μονή Ιερέων στην Χρυσορροϊάτισσα)
 9. Η διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο
 10. Οι αρχαιολογικοί χώροι
 11. Οι σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 

Φίλες και φίλοι,

Ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία και πίστη, έχω όραμα, βούληση και προσδοκίες για την Επαρχία μας και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για εκείνα που δικαιούμαστε και μας αξίζουν.

 

Σας ευχαριστώ!

 

Ιωάννης Παπαζαχαρία

Δικηγόρος

Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΚΟ, Επαρχίας Πάφου