Στα χρόνια της ευμάρειας που προηγήθηκε της κρίσης του 2013 και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και πρόσφατα, η Πάφος ήταν η επαρχία που κατ’ εξοχήν προσέφερε στην ανάπτυξη της Κύπρου μέσω κυρίως του κατασκευαστικού τομέα αλλά και του εν γένει τουριστικού προϊόντος. Τεράστια ήταν τα  έσοδα που εισέρευσαν στο κρατικό ταμείο. Επιπλέον έσοδα για το κράτος από την λειτουργία του αεροδρομίου. Αν αντιπαραβάλουμε τα δισεκατομμύρια που κατέληγαν στα ταμεία του κράτους με εκείνα τα έξοδα που επιστρέφονται ως έργα στην Επαρχία, η μαθηματική πράξη αδικεί κατάφορα την Πάφο και τους πολίτες της. 

Ακόμα περιμένει και διεκδικεί βασικά έργα υποδομής, κρίσιμα για την ανάπτυξη της, τον νέο οδικό άξονα προς την Πόλη Χρυσοχούς, την Μαρίνα και τόσα άλλα.

Τώρα που η ύφεση και η κρίση  κτύπησαν την πόρτα μας, οι Παφίτες απαιτούμε και δεν επαιτούμε, στήριξη από το κράτος , άμεση ενίσχυση και καταβολές επιδομάτων σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Η Πάφος στηρίζεται στο τουρισμό πρέπει να βοηθηθεί για να κρατηθεί και να αντεπεξέλθει της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Και χρειάζονται άμεσα μέτρα και όχι σπασμωδικές ενέργειες.