Η Πάφος είναι γεωγραφικός χώρος, προικισμένος από την φύση και τιμημένη από την Ιστορία. Άπειροι χώροι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι που μας οδηγούν στην μακραίωνη ιστορική συνέχεια της Κύπρου. Όπου ταξιδέψεις στην Πάφο έχεις κάτι να δεις και να θαυμάσεις.

Αυτή την τεράστια φυσική και αρχαιολογική κληρονομιά αρμόζει να την αναδείξουμε. Θα αποτελέσει μια τεράστια προσφορά στον τουρισμό και την οικονομία της επαρχίας.

Η Πάφος έχει ακόμα ένα ευρέου φάσματος καλλιτεχνικό δυναμικό, παλαιούς και νέους ζωγράφους, μουσικούς, ποιητές και άλλους. Πρέπει να αναδείξουμε την παρουσία και το έργο τους. Διαθέτουμε όλα τα εχέγγυα να είμαστε διαχρονικά ως Πάφος, πολιτιστικός πόλος και σημείο αναφοράς.

Να καθιερώσουμε θεσμούς όπως μια εικαστική μπιενάλε, ένα ποιητικό φόρουμ και άλλες διοργανώσεις με πολιτιστικό περιεχόμενο. Να ενισχυθούν ακόμη τα τοπικά φεστιβάλ και τα πολιτιστικά κέντρα ώστε να έχουν ποιότητα και προσφορά.

Το αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μετά από μακρά περίοδο ανακαίνισης έχει επαναλειτουργήσει. Αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται ουσιαστική αναβάθμιση για να αποτελεί σημείο αναφοράς και να αναδεικνύει ουσιαστικά την ιστορική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Λειτουργικά και κτιριακά προβλήματα παρουσιάζει και η Δημοτική Πινακοθήκη, η επίλυση των οποίων θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή.

Ο Πολιτισμός είναι τομέας που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο, είναι σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης οικονομικής και πολιτιστικής και βελτιώνει την μεγάλη εικόνα της Πάφου στα μάτια των επισκεπτών της.

Στην Βουλή μπορούμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε με πολλούς τρόπους την Πολιτιστική Πάφο. Όλοι μαζί να σηκώσουμε τον πολιτισμό και την ομορφιά της Πάφου ακόμη πιο ψηλά.